Miód spadziowy - Król miodów
Miód spadziowy - nazywany królem miodów lub "Papieski miód". - nazwy te zawdzięcza dzięki swoim właściwościom odżywczym i prozdrowotnym. Pierwsza nazwa stawia go w czołówce wszystkich miodów ze względu na największą zawartość mikro elementów, witamin, pierwiastków, olejków eterycznych.
Miód spadziowy ze spadzi iglastej nosi również potoczną nazwę Miodu Papieskiego ponieważ Górale z Polskich Tatr właśnie ten miód każdego roku zawozili Ojcu Świętemu. Miód spadziowy ze spadzi iglastej jest delikatny w smaku, posiada lekko żywiczny smak i kolor od ciemnego brązu aż do czarnego, czasami z zielonkawym odcieniem i tu kolejna jego nazwa "Miód zielony".
Miód spadziowy posiada ogromne właściwości prozdrowotne (lecznicze). W tym miejscu można się pokusić o nazwanie go naturalnym antybiotykiem. Stosowany głównie w leczeniu i przede wszystkim zapobieganiu:
Należy pamiętać że miód nie jest lekarstwem, jest to produkt spożywczy który bogaty jest w dobroczynne składnik biologiczne, wspomagające leczenie i odporność organizmu.
Najlepsze efekty stosowania miodu spadziowego i produktów pszczelich daje spożywanie go profilaktycznie. Każdego dnia przygotuj sobie pół szklanki ciepłej wody (do 40st. C) rozpuść w niej łyżkę stołową miodu dodaj łyżkę stołową pyłku kwiatowego pozostaw na kilka godzin (najlepiej do rana) w tym czasie miód i pyłek kwiatowy uwolni swoje najcenniejsze składniki i olejki eteryczne. Rano na pół godziny przed posiłkiem wypij eliksir. Stosowanie produktów pszczelich regularnie daje olbrzymie efekty w utrzymaniu wysokiej odporności na wszelkiego rodzaju przeziębienia i problemy z infekcjami.
Miód spadziowy ze spadzi iglastej nosi również potoczną nazwę Miodu Papieskiego ponieważ Górale z Polskich Tatr właśnie ten miód każdego roku zawozili Ojcu Świętemu. Miód spadziowy ze spadzi iglastej jest delikatny w smaku, posiada lekko żywiczny smak i kolor od ciemnego brązu aż do czarnego, czasami z zielonkawym odcieniem i tu kolejna jego nazwa "Miód zielony".
Miód spadziowy posiada ogromne właściwości prozdrowotne (lecznicze). W tym miejscu można się pokusić o nazwanie go naturalnym antybiotykiem. Stosowany głównie w leczeniu i przede wszystkim zapobieganiu:
- infekcjom dróg oddechowych
- zapaleniom jak i infekcjom przewodu pokarmowego i jelit
- chorobom serca, naczyń i nerwicom
- biegunkom, regulując pracę jelit.
- wspomaga nawet leczenie zapalenia płuc.
Należy pamiętać że miód nie jest lekarstwem, jest to produkt spożywczy który bogaty jest w dobroczynne składnik biologiczne, wspomagające leczenie i odporność organizmu.
Najlepsze efekty stosowania miodu spadziowego i produktów pszczelich daje spożywanie go profilaktycznie. Każdego dnia przygotuj sobie pół szklanki ciepłej wody (do 40st. C) rozpuść w niej łyżkę stołową miodu dodaj łyżkę stołową pyłku kwiatowego pozostaw na kilka godzin (najlepiej do rana) w tym czasie miód i pyłek kwiatowy uwolni swoje najcenniejsze składniki i olejki eteryczne. Rano na pół godziny przed posiłkiem wypij eliksir. Stosowanie produktów pszczelich regularnie daje olbrzymie efekty w utrzymaniu wysokiej odporności na wszelkiego rodzaju przeziębienia i problemy z infekcjami.
Miód spadziowy ze spadzi iglastej. |
Pyłek Kwiatowy obnóża. |
Komentarze
Prześlij komentarz